Reklama

Ruszyła szpitalna kuchnia. Od sierpnia posiłki w SPZZOZ w Przasnyszu będą przygotowywane na miejscu!

Kolejne przedsięwzięcie w powiatowym szpitalu im. dr. Wojciecha Oczko w Przasnyszu zostało zakończone sukcesem. To szpitalna kuchnia, która wydaje już posiłki dla pacjentów. Dotąd catering był zależny od firmy z zewnętrznej. Obecnie śniadania, obiady i kolacje będą pochodziły z własnej kuchni szpitala, a tutejsza stołówka będzie serwować świeże potrawy także dla gości.

Od 1 sierpnia 2024 r., w odpowiedzi na liczne głosy pacjentów, posiłki będą przygotowywane na miejscu, w kuchni prowadzonej przez SPZZOZ w Przasnyszu. Będą je przyrządzać pracownicy zatrudnieni dotychczas przez firmę zewnętrzną, a stan zatrudnienia nie ulegnie znaczącym zmianom. Tym samym szpitalny Blok Żywienia przechodzi pod bezpośredni zarząd dyrekcji szpitala, a przygotowane na miejscu posiłki staną się smaczniejsze i bardziej urozmaicone.

Zmiana ma na celu nie tylko dobro pacjentów, powinna także zapewnić oszczędności, a nawet i zyski.

- Własna szpitalna kuchnia lepiej pozwala na kontrolowanie jakości posiłków, a także uniezależnia placówkę od firm zewnętrznych - mówi Dyrektor SPZZOZ w Przasnyszu Zbigniew Makowski. Dodaje też, że dzięki temu w przyszłości szpitalna kuchnia będzie mogła świadczyć swoje usługi także okolicznym szpitalom, które korzystają z usług cateringowych. Niebawem rozpoczną się rozmowy z placówkami zainteresowanymi takim rozwiązaniem.

Ważna informacja jest taka, że zasady funkcjonowania szpitalnej stołówki nie ulegną zmianie, będzie ona dostępna zarówno dla szpitalnej społeczności, jak i wszystkich osób z zewnątrz.

 

(Powiat Przasnyski)

Aplikacja eprzasnysz.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ePrzasnysz.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do