Reklama

Sukces uczniów ZSP Chorzele na konkursie „Dzikie Smaki Sądecczyzny”

29/11/2025 11:40

27 listopada 2025 r. uczniowie ZSP im. Wł. St. Reymonta w Chorzelach – Justyna Kacprzak i Adrian Przybyłek z klasy 5 TŻiUG – wzięli udział w prestiżowym konkursie kulinarnym „Dzikie Smaki Sądecczyzny” w Nawojowej. W rywalizacji dziesięciu drużyn gastronomicznych nasi reprezentanci pokazali wysoki poziom umiejętności zawodowych, zdobywając VI miejsce.

Konkursowe dania

  • „Fantazja z sarny” – udziec sous-vide z rubinowym sosem i carpaccio z buraka

  • „Leśne grzyby na mchu” – deser z ciasta orzechowego i musu z owoców leśnych

Oba dania zachwyciły jury swoją kreatywnością i estetyką podania, a także umiejętnym wykorzystaniem regionalnych składników.

Współpraca powiatów

Udział ZSP Chorzele w wydarzeniu był możliwy dzięki współpracy Powiatów Przasnyskiego i Nowosądeckiego. To przykład działań wspierających promocję szkolnictwa zawodowego i rozwój kompetencji młodzieży. Starostwo Powiatowe w Przasnyszu aktywnie angażuje się w inicjatywy umożliwiające uczniom udział w wydarzeniach o wysokim prestiżu.

Opiekun

Do konkursu uczniów przygotowała pani Monika Kłodowska, kierownik kształcenia praktycznego, której zaangażowanie i wsparcie miały kluczowe znaczenie dla sukcesu drużyny.

Gratulujemy Justynie i Adrianowi świetnego występu oraz godnego reprezentowania szkoły i całego Powiatu Przasnyskiego!

Aplikacja eprzasnysz.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ePrzasnysz.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do