
„ZIELONO MI! - WYKORZYSTUJĘ, NIE MARNUJĘ! Pod takimi hasłami odbyły się dwa warsztaty zorganizowane oraz poprowadzone przez Dorotę Jezierską oraz Jolantę Felbę z Bank Żywności w Ciechanowie. Spotkaliśmy się 14 lipca 2021 r. w sali w Urzędzie Gminy w Jednorożcu w ramach działań towarzyszących POPŻ 2014- 2020.
Podczas warsztatów uczestniczki wraz z prowadzącymi przygotowały pyszne gofry z zielonego groszku, pesto z rukoli, a także pożywny koktajl z bananów i szpinaku (przepisy w galerii). Zgodnie z tematem było ZIELONO i NIC SIĘ NIE ZMARNOWAŁO.
Kolejnym etapem była prezentacja o niemarnowaniu żywności, urozmaicona przydatnymi wiadomościami oraz cennymi wskazówkami przekazanymi przez Jolantę Felbę. W warsztatach uczestniczyło 18 kobiet z Jednorożca oraz Stegny.
Dziękujemy za mile spędzony czas i udział zarówno beneficjentkom, jak też przedstawicielkom Banku Żywności w Ciechanowie, a sekretarz gminy Jednorożec Lilli Zabielskiej za udostępnienie sali na potrzeby organizacji warsztatów.
Fot. Milena Furman
(SPZJ/fb)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie