Reklama

Zielone warsztaty w Jednorożcu. Wiedzą jak wykorzystać i nie marnować

19/07/2021 16:04

„ZIELONO MI! - WYKORZYSTUJĘ, NIE MARNUJĘ! Pod takimi hasłami odbyły się dwa warsztaty zorganizowane oraz poprowadzone przez Dorotę Jezierską oraz Jolantę Felbę z Bank Żywności w Ciechanowie. Spotkaliśmy się 14 lipca 2021 r. w sali w Urzędzie Gminy w Jednorożcu w ramach działań towarzyszących POPŻ 2014- 2020.

Podczas warsztatów uczestniczki wraz z prowadzącymi przygotowały pyszne gofry z zielonego groszku, pesto z rukoli, a także pożywny koktajl z bananów i szpinaku (przepisy w galerii). Zgodnie z tematem było ZIELONO i NIC SIĘ NIE ZMARNOWAŁO.

Kolejnym etapem była prezentacja o niemarnowaniu żywności, urozmaicona przydatnymi wiadomościami oraz cennymi wskazówkami przekazanymi przez Jolantę Felbę. W warsztatach uczestniczyło 18 kobiet z Jednorożca oraz Stegny.

Dziękujemy za mile spędzony czas i udział zarówno beneficjentkom, jak też przedstawicielkom Banku Żywności w Ciechanowie, a sekretarz gminy Jednorożec Lilli Zabielskiej za udostępnienie sali na potrzeby organizacji warsztatów.

Milena Furman

Fot. Milena Furman

(SPZJ/fb)

Aplikacja eprzasnysz.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ePrzasnysz.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do