
W poniedziałek 13 września 2021 roku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Mazowieckiego w Warszawie odbyła się uroczysta gala, podczas której wręczono nagrody laureatom XVIII edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. Wśród laureatów konkursu byli uczniowie Szkoły Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Lesznie.
W kategorii klas IV-VI Kacper Krawczyk zajął II miejsce, a w kategorii klas VII-VIII Milena Krawczyk zajęła również II miejsce. Milena obecnie jest uczniem LO im. KEN w Przasnyszu.
Uczestnicy konkursu prezentowali i pogłębiali wiedzę dotyczącą żywności oraz postępujących zmian klimatu. Równocześnie konkurs promuje wspieranie prośrodowiskowych metod produkcji. Dzięki zaangażowaniu nauczycieli i opiekunów, którzy przygotowywali swoich podopiecznych do konkursu, poziom rywalizacji był naprawdę wysoki. Wszystkim uczestnikom oraz laureatom dziękujemy i gratulujemy.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie