Reklama

Mniejsza zawartość cukru w korzeniach

01/11/2008 12:03
Ze względu na niskie temperatury i spore opady deszczu we wrześniu Krajowy Związek Producentów Buraka Cukrowego w Polsce zmniejszył prognozę zawartości cukru do 16,5%. Początkowo oczekiwano jej na poziomie aż 18%. W ubiegłym roku zawartości cukru w korzeniach wyniosła średnio 17,5%.

Szacunek produkcji cukru pozostał bez zmian i wynosi 1,3 mln ton. Związek utrzymał także prognozę plonów na 50 t/ha i zbiorów buraków cukrowych na 8,5 mln ton. Wg GUS zbiory będą wyższe i wyniosą 9,3 mln ton.

Aplikacja eprzasnysz.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ePrzasnysz.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do