Kapituła Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2016 wyłoniła laureatów X edycji. Wśród zwycięzców jest Chleb żytnio - pszenny z Czernic Borowych.
Do konkursu zgłoszono w tym roku około 150 produktów. Po weryfikacji zgłoszeń, ocenie poddano 137 produktów w grupach: A – producenci indywidualni i B – producenci rynkowi.
Zgodnie z protokołem komisji, w grupie A – producenci indywidualni, wśród zdobywców Laura jest Czernickie Stowarzyszenie Aktywnych Społecznie z Czernic Borowych za produkt o nazwie Chleb żytnio-pszenny z Czernic Borowych, w kategorii wyroby piekarnicze.
Uroczysta gala wręczenia nagrody laureatom konkursu przez Marszałka Województwa Mazowieckie odbędzie się 2 czerwca br. w Nadarzynie podczas Targów Warsaw Food Expo.
Zamierzeniem konkursu było wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością i innowacyjnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.
Aplikacja eprzasnysz.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
puenta ma rację!!! Chleb na zakwasie , bez dziur spowodowanych ulepszaczami i nie napompowane bułki to dziś rarytas. Tylko we własnym zakresie można coś takiego upiec.
odpowiedz
Zgłoś wpis
puenta - niezalogowany
2017-04-21 21:21:57
Niestety :) opisany chleb to najprawdziwszy własnoręczny wypiek i nie należy kojarzyć go z jakąkolwiek piekarnią!
odpowiedz
Zgłoś wpis
- niezalogowany
2017-04-21 13:40:17
powiedzcie czy tam jest coś niedobre? Wszystko jest najlepsze włodarze, chleb, dojarki...
odpowiedz
Zgłoś wpis
- niezalogowany
2017-04-21 12:59:47
Ok ,ale chleb z piekarni czernickiej też jest pszenno-żytni i bardzo dobry:)
odpowiedz
Zgłoś wpis
oko - niezalogowany
2017-04-21 10:13:23
Z Czernic dobry chleb.
odpowiedz
Zgłoś wpis
:) - niezalogowany
2017-04-21 09:19:07
Niestety mylicie się bardzo chleb jest pieczony przez członków stowarzyszenia a nie piekarnie, można będzie go spróbować na jarmarku staropolskim.
odpowiedz
Zgłoś wpis
- niezalogowany
2017-04-21 08:10:47
Kupiłam w sklepie przy u.Zwirki i Wigury ,jest również w tych sklepach gzie dostawcą jest piekarnia z Czernic Borowych.Chyba się nie mylę:)
odpowiedz
Zgłoś wpis
chlebek - niezalogowany
2017-04-20 20:17:22
Brawo. Szkoda, że nigdzie nie można kupić takiego chleba, bo te z okolicznych piekarni to sama chemia.
odpowiedz
Zgłoś wpis
- niezalogowany
2017-04-20 17:12:00
Bardzo dobry chleb ,jeżeli jest w publicznej sprzedaży ,to dzisiaj jadłam:)
odpowiedz
Zgłoś wpis
Podziel się swoją opinią
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
puenta ma rację!!! Chleb na zakwasie , bez dziur spowodowanych ulepszaczami i nie napompowane bułki to dziś rarytas. Tylko we własnym zakresie można coś takiego upiec.
Niestety :) opisany chleb to najprawdziwszy własnoręczny wypiek i nie należy kojarzyć go z jakąkolwiek piekarnią!
powiedzcie czy tam jest coś niedobre? Wszystko jest najlepsze włodarze, chleb, dojarki...
Ok ,ale chleb z piekarni czernickiej też jest pszenno-żytni i bardzo dobry:)
Z Czernic dobry chleb.
Niestety mylicie się bardzo chleb jest pieczony przez członków stowarzyszenia a nie piekarnie, można będzie go spróbować na jarmarku staropolskim.
Kupiłam w sklepie przy u.Zwirki i Wigury ,jest również w tych sklepach gzie dostawcą jest piekarnia z Czernic Borowych.Chyba się nie mylę:)
Brawo. Szkoda, że nigdzie nie można kupić takiego chleba, bo te z okolicznych piekarni to sama chemia.
Bardzo dobry chleb ,jeżeli jest w publicznej sprzedaży ,to dzisiaj jadłam:)