W obecnym roku szkolnym Zespół Szkół w Krzynowłodze Małej przystąpił już po raz kolejny do programów prozdrowotnych, „Owoce i warzywa w szkole” oraz „Mleko w szkole”. Jednym z efektów tego było zorganizowanie specjalnego apelu poświęconego zdrowemu odżywianiu.
20 listopada w szkole odbył się apel pt. „Wiem co jem!” przygotowany przez uczniów klas drugich szkoły podstawowej pod opieką Urszuli Urban i Anety Marchewki. Jego celem było uświadomienie potrzeby zdrowego odżywiania oraz dostrzeganie zależności między odżywianiem a zdrowiem. Dzięki temu przedstawieniu uczniowie wzbogacili również swoją wiedzę na temat najważniejszych witamin.
Na podsumowanie uczennice z klasy IIIa z gimnazjum wraz ze swoją wychowawczynią Agnieszką Urbańską przygotowały wystawę chleba rowowego i żytniego. Następnie odbyła się jego degustacja, która zamieniła się w prawdziwą ucztę.
Cała uroczystość była możliwa dzięki uprzejmości: Piekarni Staropolskiej z Chorzel, Piekarni Klementynka z Przasnysza, Piekarni Państwa Obidzińskich z Przasnysza oraz Piekarni Państwa Pawlaków z Dzierzgowa, które podarowały szkole swoje produkty.
Aplikacja eprzasnysz.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Komentarze opinie