19 lutego kl. IV c i V d Szkoły Podstawowej nr 2 w Przasnyszu pod opieką A. Kaczyńskiej i M. Szeremety wybrały się do Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych. Tam uczestniczyły w warsztatach prowadzonych przez uczniów kl. IV Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego pod kierunkiem p. K. Soliwodzkiej.
Starsi koledzy zaprezentowali prawidłowo nakryty stół do posiłku i możliwości ozdabiania go różnymi prostymi sposobami, wykorzystując owoce, folię i wodę. Poćwiczyliśmy ustawianie talerzy i ułożenie sztućców.
Odbył się również pokaz i nauka artystycznego układania serwetek. Uczniowie TŻ i GD przekazali mnóstwo informacji o zdrowym, higienicznym stylu życia i właściwym odżywianiu. Obejrzeliśmy film o zasadach zdrowego żywienia oraz prawidłowym komponowaniu posiłków w oparciu o piramidę żywieniową.
Dziękujemy p.Krystynie Soliwodzkiej- kierownikowi szkolenia praktycznego i maturzystom z IV TŻ za wspaniałą lekcję promującą zdrowie.
Aplikacja eprzasnysz.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Komentarze opinie