Reklama

Poznali tajniki zastosowania nowoczesnych trendów kulinarnych

15/10/2021 09:13

W ramach realizacji projektu „Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego” również nauczyciele -p.Monika Kłodowska oraz p.Patryk Szwejkowski - uczestniczyli w szkoleniu prowadzonym przez Pana Marcina Siudę - Sushi Mastera.

Nauczyciele poznali tajniki zastosowania nowoczesnych trendów kulinarnych w sporządzaniu dań kuchni regionalnej.

Pod okiem fachowca sporządzali:

  • Rösti ziemniaczane z jajem poszetowym i chipsami z bekonu 
  • Polędwiczki wieprzowe sous vide w sosie rozmarynowym z plackami z kaszy gryczanej i borowikami 
  • Filet z kaczki sosy vide z purèe z palonej kapusty w sosie śliwkowym 
  • Kopytka ze smalcem z białej fasoli ze skwarkami z pancetty
  • Konfitowane polędwiczki drobiowe z purèe ziemniaczano - chrzanowym z sosem porowym i siankiem z pora 
  • Sernik z białą czekoladą w kąpieli wodnej z musem truskawkowym na spodzie czekoladowym 

Było smacznie i bardzo efektywnie

 

(ZSP Chorzele)

Aplikacja eprzasnysz.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ePrzasnysz.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do