Podczas minionych ferii zimowych nauczyciele pracujący w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przasnyszu zaproponowali dla swoich uczniów oraz gimnazjalistów udział w warsztatach kulinarnych. Zajęcia poprowadziły Aldona Włodarczyk, Irena Dołęga, Zofia Janowska, Agnieszka Zawiszyńska, Agnieszka Olbryś oraz Katarzyna Goś-Góralczyk, nauczycielki w klasach o profilach gastronomicznych.
Na pierwszych zajęciach młodzież piekła pizzę na 100 sposobów, w Walentynki wykonywali słodkie babeczki i rogaliki,a w ostatni dzień zabrali się za słodkie niespodzianki. W zajęciach wzięło udział kilkadziesiąt osób z terenu powiatu przasnyskiego. Dla gimnazjalistów była to okazja, aby zobaczyć szkołę i poznać jej ofertę edukacyjną. Warto zwrócić uwagę na to, że grono pedagogiczne w tej placówce oświatowej posiada uprawnienia do przeprowadzania egzaminów zawodowych na kierunkach żywieniowych.
- Dzięki tym uprawnieniom i doświadczeniu zawodowemu, możemy skutecznie kształcić naszych uczniów, zapewniając im bardzo wysoką zdawalność. Wiemy jak uczyć, aby zdawanie egzaminów zawodowych przychodziło naszym uczniom bez najmniejszego problemu. W przypadku kwalifikacji T6, obejmujących sporządzanie potraw i napojów, osiągamy stuprocentowe sukcesy - informuje jedna z nauczycielek.
Aplikacja eprzasnysz.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Komentarze opinie