
Ponad 60 różnych piw rzemieślniczych, o których większość nawet nie słyszała, dobre jedzenie, pyszna kawa i koktajle. Tak prezentował się weekend, podczas którego odbył się I Przasnyski Festiwal Piwa.
Ideą organizacji takiego wydarzenia był powrót do tradycji, gdyż Przasnysz w XVI wieku słynął z ogromnej ilości piwowarów. To właśnie w naszym mieście było najwięcej różnych rodzajów piwa na całym Mazowszu.
Tak też się stało...
Podczas Festiwalu zaprezentowano najciekawsze polskie nowofalowe browary i najnowsze trendy w piwowarstwie. Współcześni piwowarzy są nie tylko rzemieślnikami, ale wręcz artystami, pełnymi pasji, którzy tworzą genialne, nowoczesne piwa. Wśród selekcji kegów, butelek i puszek z topowych browarów, znaleźć można było piwa Magic Road, Deer Bear, AleBrowaru, Peruna, Czarnej Owcy i wiele innych. Nie zabrakło również szerokiego wyboru piw bezalkoholowych.
Wśród ciekawostek można było skosztować piwa o smaku jagodzianek, czy kiwi które idealnie sprawdzały się do jedzenia serwowanego z Food Tracków.
Wydarzenie zostało zorganizowane przez No1 eventy i Miasto Przasnysz
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie