
Miasto Przasnysz przy współpracy z Piekarnią Klementynka powracają do legendy o Młynarzu Przaśniku.
Od ubiegłego roku trwały przygotowania do stworzenia w Przasnyszu charakterystycznych produktów lokalnych, które będę silnie kojarzyły się z naszym Miastem.
Założyliśmy Pasiekę Miejską, aby miód nawiązywał do XVI wiecznych barci, które rozmieszczone były w całym naszym regionie.
Najbardziej jednak zależało nam na oryginalnej recepturze chleba, który wypiekany był w dawnych dziejach.
Piekarnia Klementynka podjęła się tego zadania i od przyszłego tygodnia Chleb Przaśnika trafi do regularnej sprzedaży oraz będzie obecny na eventach miejskich.
Chleb składa się z: mąki żytniej i pszennej, zakwasu, maślanki oraz odrobiny kminku.
Wspólnie z jedna z naszych cukierni podjęliśmy również temat Piernika Przaśnika - który być może również zagości w naszym mieście
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie