Reklama

Tradycje kulinarne – od juniora do seniora

09/08/2022 15:47

Dwudniowe warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu pn. „Tradycje kulinarne – od juniora do seniora” przez KGW Nowe Czernice pozwoliły poznać uczestniczkom dorosłym oraz młodzieży nowe potrawy i nowe smaki.

Podobne potrawy np. kaczka przygotowana wg innego przepisu smakuje zupełnie inaczej. Nowe potrawy jakie poznały uczestniczki warsztatów to m.in. kopytka z olejem i majerankiem, kotlety z filiżanki, karkówka pieczona z kiszoną kapustą. Nie zabrakło również słodyczy, takich jak drożdżowe rogaliki z kremem czekoladowym czy amoniaczki.

Mamy nadzieję, że warsztaty kulinarne przyczynią się do zaprezentowania nowych potraw na stoiskach KGW.

Tekst i zdjęcia: Marianna Sobieraj

(UG)

Aplikacja eprzasnysz.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ePrzasnysz.pl




Reklama