
Profesjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to podstawa prawidłowego funkcjonowania restauracji. Praca kucharzy korzystających z wysokiej jakości sprzętu gastronomicznego, jest znacznie bardziej wydajna, niż gdy nie mają oni dostępu do nowoczesnych narzędzi. Równie ważny jest wybór odpowiednich mebli, dzięki którym wesprzemy pracę osób zatrudnionych w naszej restauracji. Sprawdźmy, jakie meble warto mieć oraz jak zaaranżować przestrzeń kuchni, aby była funkcjonalna i komfortowa.
Stal nierdzewna jest jednym z najpopularniejszych materiałów używanych do produkcji mebli stanowiących wyposażenie kuchni gastronomicznych (często też domowych) lub chłodni. Materiał ten świetnie sobie radzi z wysokimi oraz niskimi temperaturami. Meble ze stali nierdzewnej charakteryzują się lekką konstrukcją, nowoczesnym wyglądem oraz wyjątkową wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne. Nie pękają pod wpływem uderzenia, nie powstają na nich odparzenia spowodowane wysoką temperaturą oraz są wyjątkowo higieniczne. Zabudowa kuchenna ze stali nierdzewnej to inwestycja na lata i gwarancja wysokiej jakości.
Meble ze stali nierdzewnej do restauracji są:
Łatwa pielęgnacja jest szczególnie ważna w lokalach mających kontakt z żywnością - restaurator odpowiada nie tylko za jakość serwowanych dań, ale także za bezpieczeństwo swoich gości. Meble ze stali nierdzewnej wystarczy regularnie czyścić za pomocą specjalnie do tego przeznaczonego preparatu, aby mieć pewność, że nie rozwijają się w nich szkodliwe zarazki.
Zakup mebli do restauracji powinien być przemyślaną inwestycją. Dopasowanie zabudowy kuchennej do warunków danego pomieszczenia pozwala maksymalnie zagospodarować i w pełni wykorzystać potencjał kuchni. Najlepszym rozwiązaniem będzie więc konsultacja z projektantem wnętrz, który pomoże zaplanować funkcjonalną i wygodną kuchnię.
Meble ze stali nierdzewnej do gastronomii to przede wszystkim:
Dobrze zaprojektowane wnętrze kuchni sprawia, że praca w niej jest bardziej wydajna - meble na wymiar pozwalają wykorzystać każdy centymetr dostępnej powierzchni. W kuchni lokalu gastronomicznego powinno być wiele mebli przeznaczonych do przechowywania sprzętu i akcesoriów kuchennych, które pomagają w zachowaniu porządku w czasie pracy. Wszelkiego rodzaju szafki, półki i regały pomagają dobrze zorganizować stanowiska pracy. Bardzo ważna jest też duża powierzchnia robocza blatów i stołów ze stali nierdzewnej - daje ona swobodę kucharzowi podczas przyrządzania potraw.
Zadanie wyposażenia kuchni w meble ze stali nierdzewnej do gastronomii najlepiej powierzyć sprawdzonej i doświadczonej firmie. W swoich poszukiwaniach warto zwrócić uwagę na firmę Multigastro, która działa na polskim rynku już od 11 lat. Jej specjalnością jest dystrybucja mebli oraz sprzętów specjalnie przeznaczonych do pracy w lokalach gastronomicznych.
Eksperci z Multi Gastro doradzą jakie meble ze stali nierdzewnej warto wykorzystać w lokalu jaki mamy zamiar prowadzić. Wieloletnie doświadczenie sprawia że w ofercie znajdziemy jedynie sprzęty wytrzymałe i spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Na stronie internetowej firmy dostępne są gotowe meble, z precyzyjnie podanymi wymiarami, które można zamówić od ręki - to dobra opcja, dla restauratorów, którzy nie planują nowej przestrzeni kuchennej, ale chcą np. wymienić część zużytej, starej zabudowy. W razie jakichkolwiek pytań możemy liczyć na uprzejmą i fachową radę specjalistów.
Pracownicy Multi Gastro zajmują się także prowadzeniem szkoleń, pokazami, a także serwisowaniem sprzętu kuchennego.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie