
W poniedziałek, 10 czerwca 2019 w przasnyskim Zespole Szkół Powiatowych odbyła się konferencja „Mazowieckie dobre praktyki kulinarne – produkt lokalny i tradycyjny’.
Wydarzenie to organizowane było przez:
• Samorząd Województwa Mazowieckiego,
• Starostę Przasnyskiego,
• Lokalna Grupę Działania „Północne Mazowsze”.
Na spotkaniu poruszane były zagadnienia związane z identyfikacją produktów lokalnych, możliwościami i sposobami wprowadzania ich na Listę Produktów Tradycyjnych, promocją regionu poprzez produkt lokalny. W przerwach pomiędzy poszczególnymi prelekcjami odbywał się konkurs kulinarny na najsmaczniejszy wyrób regionalny. Wszystkie potrawy były wyśmienite.
Zwyciężczyniami zostały panie z koła gospodyń wiejskich w Grudusku. Uczestnikom konkursu zostały wręczone nagrody od Starosty Powiatu Przasnyskiego oraz przedstawiciela Lokalnej Grupy Działania „Północne Mazowsze”.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie