W dniach 25 kwietnia - 28 maja 2014 roku odbyło się sześć spotkań w ramach projektu pn."Tradycje kulinarne w gminie Przasnysz”, działanie 413 „Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju” objętego PROW na lata 2007 – 2013 z zakresu małych projektów. W warsztatach brały udział osoby dorosłe, dzieci i młodzież oraz osoby starsze.
W trakcie spotkań przygotowywano potrawy związane z tradycją kulinarną regionu, pierogi z kaszą jęczmienną i ziemniakami, pierogi z kapustą, pieczarkami i kaszą gryczaną, tartę smakosza, wątróbkę drobiową z jabłkami, zrazy staropolskie, kotlety po kurpiowsku, schab zapiekany, dorsz po chłopsku, rozetki, sałatkę szefa, kurczaka z borówkami i sałatkę z selera.
Warsztaty prowadziła Pani Aldona Włodarczyk.
Aplikacja eprzasnysz.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Komentarze opinie