Zamknij

Mazowieckie dobre praktyki kulinarne w przasnyskim ZSP

15:23, 12.06.2019 | ZSP
REKLAMA
Skomentuj

W poniedziałek, 10 czerwca 2019 w przasnyskim Zespole Szkół Powiatowych odbyła się konferencja „Mazowieckie dobre praktyki kulinarne – produkt lokalny i tradycyjny’.

Wydarzenie to organizowane było przez:
• Samorząd Województwa Mazowieckiego,
• Starostę Przasnyskiego,
• Lokalna Grupę Działania „Północne Mazowsze”.

Na spotkaniu poruszane były zagadnienia związane z identyfikacją produktów lokalnych, możliwościami i sposobami wprowadzania ich na Listę Produktów Tradycyjnych, promocją regionu poprzez produkt lokalny. W przerwach pomiędzy poszczególnymi prelekcjami odbywał się konkurs kulinarny na najsmaczniejszy wyrób regionalny. Wszystkie potrawy były wyśmienite.

Zwyciężczyniami zostały panie z koła gospodyń wiejskich w Grudusku. Uczestnikom konkursu zostały wręczone nagrody od Starosty Powiatu Przasnyskiego oraz przedstawiciela Lokalnej Grupy Działania „Północne Mazowsze”.

(ZSP)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA

Komentarze (0)

Brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

© eprzasnysz.pl | Prawa zastrzeżone